Τεχνολογία G4S Telematix

Το πλέον εξελιγμένο Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Σκαφών και ασφάλειας του πληρώματος, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των κινήσεων καθώς επίσης και για την εποπτεία των διαγωνιζομένων σκαφών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την G4S Telematix S.A. Μέλος του Ομίλου Εταιρειών G4S, κορυφαία ελληνική εταιρεία εφαρμογών Τηλεματικής και μόνιμος συνεργάτης του ΠΟΙΑΘ τα τελευταία χρόνια, στη διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου.

Το Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Σκαφών της G4S Telematix S.A. είχε αρχικώς σχεδιαστεί για να καλυφθούν θέματα ασφαλείας σκαφών και πληρωμάτων.

Πλέον, το σύστημα αυτό χάρη στην ευελιξία και τις αυξημένες δυνατότητές του δεν αποτελεί μόνο σημαντικότατο παράγοντα ασφαλείας για τα σκάφη και τα πληρώματα, αλλά και μία εξίσου σημαντική πηγή χρήσιμης, έγκυρης και πολύπλευρης ενημέρωσης για τους λάτρεις του αθλήματος, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του θαλάσσιου χώρου αλλά και τις ειδικές ανάγκες των σκαφών, η λύση που σχεδιάστηκε αποτελείται από ένα αυτόνομο πλήρως αδιάβροχο σύστημα δορυφορικού εντοπισμού, το οποίο έχει προγραμματιστεί να στέλνει την θέση του σε μία εξελιγμένη εφαρμογή απεικόνισης του θαλάσσιου υποβάθρου σε πραγματικό χρόνο.

Το δορυφορικό σύστημα τοποθετείται επί των σκαφών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλλει σήματα πληροφοριών που περιλαμβάνουν την θέση του σκάφους στο θαλάσσιο χάρτη, την ταχύτητά του, την κατεύθυνσή του, το όνομα του και στατιστικά της διαδρομής του.

Τα σήματα πληροφοριών για όλα τα σκάφη της διοργάνωσης απεικονίζονται στην εφαρμογή του θαλάσσιου υποβάθρου έτσι ώστε όλοι οι φίλοι του αθλήματος, να μπορούν ζωντανά να παρακολουθούν τις πορείες των σκαφών και την εξέλιξη της διοργάνωσης σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, το δορυφορικό σύστημα παρέχει ασφάλεια στο πλήρωμα καθ'όλη την διάρκεια των αγώνων, προγραμματίζοντας γεωγραφικές περιοχές, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση στο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών της G4S για οποιαδήποτε είσοδο ή έξοδο από τις γεωγραφικές αυτές περιοχές.

Επιπλέον, μέσω του ενσωματωμένου κουμπιού πανικού που διαθέτει το σύστημα, το πλήρωμα έχει τη δυνατότητα να αποστείλλει σήμα για βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή.

Η εφαρμογή ζωντανής απεικόνισης του στόλου των σκαφών είναι προσβάσιμη μέσω Internet από την ιστοσελίδα του Ράλλυ Αιγαίου, μέσω της οποίας οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρακολουθούν τα σκάφη σε πραγματικό χρόνο.

Η μακρόχρονη εμπειρία και η τεχνογνωσία της G4S Telematix S.A. συνθέτουν αναμφίβολα ένα σημαντικό παράγοντα για ακόμη ένα εντυπωσιακό και απόλυτα επιτυχημένο Ράλλυ Αιγαίου!